Bewerkingen

Schaven, zagen, korten en vingerlassen

Gelamineerd hout, gevingerlast hout, schaven, frezen, etc. In de loop der jaren zijn onze mogelijkheden voor verschillende houtbewerkingen fors uitgebreid. We doen dat in eigen beheer zodat we snel, adequaat en flexibel kunnen werken. Of het nu gaat om het schaven, vlakken en strijken van hout. Uiteraard korten we het hout ook haaks op de gewenste netto lengte.  Deze bewerkingen gelden voor bijna alle houtsoorten, van ayous, meranti, merbau, mahonie, moabi, sapupira, tatajuba en western red cedar. Voor de overige houtsoorten die Habraken Houtimport levert en/of bewerkt kunt u contact opnemen met onze specialist Frank Habraken.  
Habraken Houtimport kan vrijwel elke houtsoort leveren en/of bewerken. U krijgt het hout exact zo aangeleverd als we vooraf zijn overeengekomen. Het aantal toepassingen van hout is ruim en groeit nog altijd, voor binnen en buiten. Van gevelbekleding tot kozijn. Op onze projectenpagina vindt u enkele voorbeelden. Daarnaast verzorgen wij ook halffabricaten met diverse afwerkingen. 

Meer informatie over ASIAN LOOFHOUTCEDER BOEIDELEN (productspecificatie en toepassingen).


Herzagen

Onze bandzagen en automatische kortzaagmachines staan stand-by om het aangeleverde hout keurig op de door u gewenste afmeting te herzagen.


Herzagen met een fijnbezaagd oppervlak

Een zogeheten ‘fijnbezaagd oppervlak’ geeft aan verschillende houtsoorten voor wand- en gevelbekleding een karakteristieke uitstraling en versterkt de natuurlijke eigenschappen van het hout.

Schaven 

Door ons moderne en geavanceerde machinepark hebben wij de mogelijkheid het hout vierzijdig geschaafd aan te leveren.


Profileren 

Met onze moderne machines kunnen wij in een zeer grote variëteit profileren in de diverse houtsoorten.


Kalibreren

Ruw hout wordt geoptimaliseerd tot een foutvrij component. Dat betekent dat het hout vrij van gebreken en op netto lengte aangeleverd wordt.


Kops bewerken

Dit is voor ons een vanzelfsprekende bewerking. Behalve het aanbrengen van bijvoorbeeld een veer en groef in de langsrichting bieden we uiteraard ook de mogelijkheid voor het aanbrengen van een veer en groef aan de kopse kant.


De ‘finishing touch’ van uw product

Naast het behandelen van het hout met een grondverf van uw keuze, verzorgen wij ook het aanbrengen van houtveredelingsproducten.


Drogen

Het droogproces is volledig computergestuurd en milieuvriendelijk.


Speciale bewerkingen in hout 

Onze machines kunnen vrijwel elke bewerking aan. Zo leveren we het door u bestelde hout op maat, conform uw wensen. Vragen? Wij adviseren u graag.

Wij profileren specifieke modellen in nader overleg. Denk daarbij bijvoorbeeld aan renovatietrajecten, die bijzondere modellen vragen. Uitdaging in bewerkt hout? Neem contact met ons op, we denken graag met u mee.