Interview Timmerfabriek De Kroon

Interview opdrachtgeverbij Timmerfabriek & interieurbouw De Kroon B.V. Gendt – Dhr. J. van Heck

“Snel en accuraat schakelen”

Jacques van Heck was 42 jaar directeur van Timmerfabriek & interieurbouw De Kroon b.v. en heeft een jarenlange zakenrelatie van Habraken Houtimport

Het gesprek begint ontspannen. Jacques vertelt dat hij na 42 jaar met pensioen is, maar zeker nog niet is uitgewerkt. Hij is nog steeds in een paar bedrijven actief. En bij het hechte familiebedrijf De Kroon is hij nog regelmatig te vinden. Jacques: "Het is prettig te zien, dat het huidige team er plezier aan beleeft en het goed doet. Ik heb de laatste jaren actief geïnvesteerd in de opleiding van een goed team. Mensen, die stuk voor stuk in de markt hun mannetje staan! Maurice, de zoon van mijn broer, staat nu aan het roer. Maurice is kapitein op een schip met een geweldige bemanning en daar ben ik trots op!”

Afspraak is afspraak 

Het eerste contact met Habraken was met Frans, de vader van Frank, en stamt uit de jaren tachtig. “Een bewogen tijd”, lacht Jacques. “Frans was een hyperactieve man, daar kon je niet omheen! Daarna kwam ik in contact met Frank en zijn broer Peter. Zij hebben een betrouwbare zaak in de markt gezet. Bij Frank is afspraak altijd afspraak. Ze zijn misschien niet de goedkoopste, maar ze leveren een constant hoge kwaliteit, zijn leveringsbetrouwbaar en dat is heel wat waard!"

Oplossingen 

Wij bestellen ons hout ook bij andere leveranciers, maar Frank had een streepje voor, het klikte gewoon. Met broer Peter kon je heerlijk ruzie maken, een fanatieke man met passie voor zijn vak.

Frank is zakelijk, straight en betrouwbaar, leuker kan ik het niet maken,” lacht Jacques. “Frank kan prima tegen een beetje kritiek, denkt in oplossingen en stelt het op prijs als je direct bent en langskomt indien er problemen zijn. Frank zei dan: “Vertel het mij en niet aan de wereld, we lossen het samen op! En dat deed hij altijd..., Frank schakelt snel en is accuraat.”

Jacques vertelt een aantal anekdotes over zijn contacten met Frank: “We zijn in 2011 samen op pad geweest met zijn auto… Frank was apetrots op zijn nieuwe bolide, alleen de auto maakte zo veel lawaai dat we achterin nauwelijks verstaanbaar waren, maar ik heb altijd genoten van deze uitstapjes. Betrouwbaarheid staat bij Frank hoog in het vaandel."

Voorsorteren voor de toekomst 

Bij de vraag of Jacques nog advies heeft voor Habraken Houtimport denkt hij even na en antwoordt dan: “Eigenlijk zouden ze nu al moeten voorsorteren op de toekomst, misschien wel zoals ik gedaan heb. Met een goed en breed onderlegd team je bedrijf helder te profileren. Het is de kunst een team in de markt te zetten dat beter is dan jezelf!”


Over Timmerfabriek & interieurbouw De Kroon

De Kroon is groot in het vervaardigen van diverse houten producten, waaronder; kozijnen, ramen, deuren, houtskeletbouw elementen of binnenspouwbladen, prefab daken, dakkapellen en overig timmerwerk. Het bedrijf is sterk in het maken van projecten met logistieke uitdagingen.

De bedrijfsnaam De Kroon stamt al uit de 19e eeuw. In een boerderij, genaamd ‘De Kroon’, werd een zagerij begonnen, die in 1941 door  de vader van Jacques werd overgenomen die hij omzette naar een timmerfabriek. Timmerfabriek De Kroon B.V. werd officieel pas in 1976 gesticht door Jacques en zijn broers en 1980 verplaatst, waar het uitgroeide naar het huidige bedrijf.

Timmerfabriek De Kroon B.V. 

Willem Alexanderstraat 16

6691 EE  Gendt

Tel: +31 481 42 12 18                                                                                                                                                                                       www.kroonbv.nl