Keurhout

Keurhout

Keurhout is duurzaam hout dat op de markt wordt gebracht binnen de EU. Dat gebeurt via een door Keurhout toegelaten onderneming en voorzien van een certificaat ‘Keurhout-duurzaam’ en/of ‘Keurhout-legaal’. Habraken Houtimport is een geregistreerde voorraadhoudende houtimporteur. Wij beschikken naast een handelscertificaat tevens over een certificaat van het bos van herkomst.


Keurhout duurzaam en legaal 

Door middel van het KEURHOUT certificaat wordt het hout beoordeeld op legale herkomst (Keurhout-legaal), inhoud en betrouwbaarheid van het duurzaam bosbeheer (Keurhout-duurzaam). Voor het toetsen van legale herkomst is een legaliteitsprotocol ontwikkeld. Is het hout positief getoetst, dan mogen de houtproducten het Keurhout-legaal label dragen, bv. SFI, PAFC of MTCC. Voorbeelden van Keurhout-duurzaam zijn: FSC® of CSA.


Controle voorraad Keurhout 

Van alle Keurhoutdeelnemers wordt jaarlijks de voorraad keurhout gecontroleerd, zo ook de onze. Deze controle geeft u extra zekerheid dat te allen tijde de legale herkomst en status duurzaam bosbeheer wordt getoetst. De vraag naar duurzaam hout is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het aandeel FSC®-hout op de Nederlandse markt is 60 procent.


Keurhout stimuleren voor nu en de toekomst 

Ook wij zijn bezig de vraag naar duurzaam hout te stimuleren. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten op de hoogte zijn en blijven van de ontwikkelingen binnen duurzaam bosbeheer. Wij stellen hoge eisen aan ons MVO-beleid (maatschappelijk verantwoord ondernemen) om u nu en in de toekomst vanzelfsprekend keurhout aan te kunnen bieden.

Bekijk hier het keurhoutcertificaat (en de certificaten voor FSC® en PEFC) van Habraken Houtimport

Meer informatie over keurhout