Een zaak met een hart voor hout
Import, bewerking en een professioneel advies dat hout snijdt
Interview opdrachtgever - bij timmerfabriek H.J van der Steeg in Genemuiden


Wim Hofstede is teamleider bij timmerfabriek H.J van der Steeg in Genemuiden.

Ooit zag hij een advertentie van Habraken Houtimport in een vakblad en besloot eens contact te zoeken. Inmiddels doet Wim al ruim vijftien jaar zaken met Habraken Houtimport en heeft een goed contact met Frank Habraken.

Over de vraag waarin Habraken Hout zich onderscheidt hoeft Hofstede niet lang na te denken: “Afspraak is afspraak. We kunnen er altijd van op aan dat het hout op de gewenste dag in de juiste kwaliteit geleverd wordt. Nog een voorbeeld? Bij Habraken hoef je nooit lang te wachten op een antwoord of een offerte. Ze zijn heel kordaat in hun reacties. Frank belt of mailt desnoods ’s avonds terug of zet zijn auto even aan kant om je te woord te staan.”

Dat Habraken de markt goed kent, ervaart Hofstede bij vrijwel elke bestelling. “Ze leveren echt onderscheidende kwaliteit. Het is bijzonder dat Habraken zowel bij de leveranciers als klanten over de vloer komt, en daardoor precies weet welke partij hout bij welke klant past. Daarin zijn ze echt uniek. Bovendien zijn de mensen die het hout inkopen en verkopen dezelfde personen en dat maakt dat men altijd betrokken is en van elke levering de hoed en de rand weet. Wat ook heel bijzonder is: als ik bij collega’s op bezoek ben en door de houtopslag loop, zie ik direct welke pakketten van Habraken afkomstig zijn. Dat komt niet door de sticker die erop zit, maar door de ‘strakke’ kwaliteit die de partij uitstraalt.”

Hofstede verkocht zijn machines voor houtbewerking (schaven, frezen, vierzijdige en afkortzaag) een tijd geleden aan Habraken. “Voor ons een enorme efficiencyslag. We hebben geen voorraad meer. Ons hout wordt bewerkt met onze eigen machines, terwijl wij niet langer risicodragend zijn en efficiënter kunnen werken. We realiseren ons dat we hierdoor wat meer afhankelijk van derden zijn, maar hebben prima afspraken over de leveringstijden.

We werken verder ook als partner samen met Habraken Houtimport. Zo hebben we onlangs samen ingeschreven op een groot bouwtraject. De expertise van Frank omtrent de in te zetten houtsoort is uniek. Daar maken we graag gebruik van, ook voor andere projecten. Zo voorkom je faalkosten en dat is een grote meerwaarde.”

Mooi al die lovende woorden, maar zijn er nog verbeterpunten voor Habraken? Hofstede denkt even na: “Tja, misschien een tweede man/vrouw naast Frank met dezelfde kennis. Dat zal niet eenvoudig zijn. Maar voor de continuïteit van de organisatie wel een goede zaak. We werken met verschillende houthandelaren maar als het eropaan komt, willen we toch het liefst zaken doen met Habraken. Met Frank is het prima afspraken maken. En als er al eens iets misgaat, lossen ze dat snel op. Ze hebben ons nog nooit laten zitten.”

Over H.J. Van der Steeg

Timmerfabriek H.J. van der Steeg werd in 1916 opgericht en is uitgegroeid tot een volwaardige en uiterst modern ingerichte timmerfabriek. De organisatie heeft alles in huis om kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien te vervaardigen volgens de richtlijnen van het NVTB.

Van der Steeg richt zich voornamelijk op utiliteit- zorg- en woningbouwprojecten. Het volledig geautomatiseerde productieproces staat garant voor hoge kwaliteit, met korte doorlooptijden.

De timmerfabriek is een FSC® en PEFC gecertificeerd. Van der Steeg maakt zodoende deel uit van de keten van duurzame houtproductie en levert gecertificeerde producten. Het productieproces en de producten voldoen aan alle strenge eisen van het politiekeurmerk en KOMO-product- certificaat.
Meer dan alleen import van ruw hout
Door Habraken geleverd hout klaar voor de toekomst

Project uitgelicht


Voor dit project leverden wij gelamineerd en gevingerlast grenen, in FSC 100%, in opdracht van Timmerfabriek Bos te Goudriaan.

Een mooi voorbeeld van de warme en mooie uitstraling van het hout aan de binnenzijde. De opdrachtgever koos voor een onderhoudsvrije buitenzijde, deze is namelijk uitgevoerd  in aluminium.
 

Garantie voor eerlijk en duurzaam hout