Over ons

Habraken Houtimport: een zaak met een hart voor hout

Historie

Habraken Houtimport werd in 1952 opgericht als BV Houthandel F. Habraken. Het bedrijf startte in Valkenswaard als importeur en handelaar in hout. In 1992 namen zonen Frank en Peter Habraken het bedrijf over. Samen bouwden zij het bedrijf fors uit tot de huidige, sterke organisatie.

Hoge kwaliteit, aandacht voor FSCĀ®, PEFC en milieu en het hebben van een brede voorraad zijn de belangrijkste pijlers van Habraken Houtimport. Daarnaast zorgen we voor uiteenlopende bewerkingen, een extra service voor onze opdrachtgevers die bijzonder gewaardeerd wordt.

Habraken beschikt over een zeer brede expertise en importeert en bewerkt voor haar opdrachtgevers een uiteenlopende reeks houtsoorten. Wij zijn een door de VVNH geregistreerde voorraadhoudende houtimporteur die o.a. duurzaam hout op de markt brengt. De ontwikkelingen in het vakgebied volgen we uiteraard nog steeds op de voet.  Onze dienstverlening breidden we in de loop der jaren steeds verder uit. Zo kunt u voor speciale bewerkingen bij ons terecht. En wilt u uw voorraadbeheer uitbesteden? In onze riante opslagloodsen - op verschillende locaties in het land - reserveren we graag ruimte voor u.


Frank Habraken:
"Soms lijkt iets onmogelijk als het gaat om afmetingen of leveringstijden. Het geeft mij veel energie om voor onze opdrachtgevers de juiste afmetingen en houtsoorten te vinden. We adviseren, vaak al in de ontwerpfase over de toepassing van hout. Vanuit onze ervaring bieden we dan al in het voortraject een waardevolle bijdrage.
Een prachtig vak, dat ik al tientallen jaren met veel plezier uitoefen, samen met mijn team. Het credo van Habraken Houtimport is dan ook niet voor niets: Import, bewerking en een professioneel advies: dat snijdt hout!"

Meer weten over onze expertise in houtimport? 

Hout heeft vele bijzondere eigenschappen die het tot een geweldig mooi materiaal maken om mee te mogen werken. Het is niet alleen duurzaam, milieuvriendelijk en onderhoudsvriendelijk, maar ook veelzijdig, sterk, isolerend en recyclebaar.