PEFC Hout

PEFC Hout 

PEFC hout is een belangrijk onderdeel van ons leveringsprogramma. PEFC is een wereldwijd onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Habraken Houtimport staat immers achter duurzaam verantwoord ondernemen.


Met PEFC hout denken wij aan uw toekomst 

Door gebruik te maken van PEFC hout werken we mee aan een duurzame herkomst. De productie van hout- en papierproducten is volgens strenge eisen opgesteld door onafhankelijke en internationaal geaccepteerde richtlijnen voor duurzaam bosbeheer. Het PEFC keurmerk is uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke en geaccrediteerde certificaat ter wereld.


Hoe wordt hout PEFC gecertificeerd?

De PEFC council, de raad van het programma voor toelating van boscertificeringssystemen, is een onafhankelijke non-profit en niet politiekgerichte organisatie die duurzaam bosbeheer stimuleert. Deze organisatie kent na aanmelding, beoordeling, rapportage, publieke consulatie, besluitvorming of herbeoordeling volgens de specifiek afgesproken richtlijnen duurzaam bosbeheer het certificaat PEFC hout toe.


De waarde van het PEFC certificaat 

Het begint natuurlijk met de certificering van het bosbeheer. Boseigenaren die aantonen dat zij duurzaam hun bos beheren kunnen het PEFC-certificaat behalen. Het is dus uiterst belangrijk dat het product vanaf plant tot eindproduct wordt gevolgd. Met een PEFC-certificaat heeft u deze garantie.


Geschiedenis PEFC 

Aanvankelijk werd PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) opgericht voor Europese boseigenaren. De basis voor onafhankelijke en vrijwillige certificering van ca. 112 miljoen ha bos, goed voor ongeveer 245 miljoen m3 hout per jaar. Inmiddels zijn 31 landen lid, waarvan acht buiten Europa. Tegenwoordig kunt u informatie over de boomsoort en herkomst van het aangekochte hout verkrijgen. Verantwoord omgaan met bos wereldwijd is essentieel zodat wij ook toekomstige generaties PEFC hout kunnen blijven garanderen.

Meer informatie over PEFC Hout 

Bekijk hier het PEFC- certificaat - en het FSC- en keurhout- certificaat - van Habraken Houtimport.